Naturstein til kjøkken

Skap et harmonisk og elegant uttrykk med naturstein på kjøkkenet

Benkeplater

Benkeplater i naturstein blir stadig mer populært. Det er en god investering og gir kjøkkenet et eksklusivt uttrykk. Platene er lette å holde rene og krever lite vedlikehold.

Vi leverer benkeplater i granitt, Silestone kompositt, Dekton, marmor, travertin og skifer.

Vi har samarbeid med Cosentino som fører Silestone kompositt og Dekton. De har lager i Vestby samt henter plater fra fabrikken i Spania. Granitt og marmor handler vi direkte fra leverandør i Italia og via Cosentino. Skifer kjøper vi fra Minera Oppdal og Oppdal Sten.

Vask og platetopp

Vask og platetopp kan monteres i benkeplaten på ulike måter. Her er det viktig å passe på å velge den riktige vasken/platetoppen i forhold til den monteringsløsningen som du ønsker.

Vi har vasker på lager, samt at vi har leveringsavtaler med de fleste leverandører i markedet.

Vask

Hvordan vil du ha vasken festet i benkeplaten din? Bilde 1: Underlimt. Det freses hull likt vaskens innside og det underfreses til 14mm tykkelse der vasken limes opp i plata. Plata stuper da ned i vasken. Bilde 2: Planlimt. Det freses et spor i toppen av plata som vaskens kant passer nedi – helt plant med plata. Bilde 3: Nedfelt. Vi freser et hull som vasken felles ned i og vaskens kant blir da liggende oppå plata.

Platetopp

Hvordan vil du ha platetoppen i benkeplaten din? Bilde 1: Nedfelt. Vi freser et hull som platetoppen felles ned i. Kanten blir da liggende oppå plata. Bilde 2: Planlimt. Vi freser et spor i toppen av plata som platetoppen passer nedi.

Måltaking, montering og levering

Vi kan tilby både måltaking og montering av benkeplatene. Kontrollmåling er et nøyaktig og tidkrevende arbeid. Ved måltaking bruker vi digitalt måleutstyr fra Prodim – Proliner. Apparatet gir oss nøyaktige og korrekte linjer, vinkler og buer.

Måltaking og monteringen utføres av våre egne montører. Straks underskap er fastmontert kan vi komme og ta mål. Vi monterer så en uke etterpå. Dette forutsatt at plater og vask er bestilt på forhånd av måltakingen. Ved montering blir platene justert i forhold til skjøter og vegg. Silikon blir lagt i skjøter og i bakkant mot vegg.

Gjøre det selv?
Det er selvfølgelig mulig å levere mål selv. Da sender vi en produksjonstegning for godkjenning før vi starter produksjon. Platene kan også produseres av oss og leveres på adresse for egen montering.

Bakkantlist

Listen hidrer både smuss og vann fra å trenge gjennom i bakkant av benkeplaten. Den gir også en flott finish på den nye benkeplaten din. Bakkantlist kan fås opp til 10 cm.

Bakveggen

Vi skreddersyr bakveggen etter dine behov. Alle våre materialer kan kjøpes i den høyden du ønsker, enten du vil dekke deler av veggen eller helt opp til overskapet.

El-punkt

Tenk praktisk og smart når du planlegger ditt kjøkken. Hvilke kjøkkenmaskiner og elektriske apparater blir ofte brukt på ditt kjøkken? Antall stikkontakter og plasseringen av dem er en viktig del av planleggingen. Vi har El-punkt i ulike varianter som er populært å ha både i benkeplatene og i kjøkkenøy. Se bilder for tips.